Bygglov för kvarteret Bikarbonatet, Hökarängen

Saltvagen perspektiv (1).jpg

Bygglov har beviljats för vårt projekt Bikarbonatet i Hökarängen!

Tillsammans med Zin Arkitektur ritar vi fem st punkthus med hyresrätter. I ett av dessa integreras även ett antal LSS-boenden. Färgskala och materialpalett har vi tagit fram med utgångspunkt i den välgestaltade redan befintliga bebyggelsen.

Saltvägen putsprover.jpg

Platsbesök, Kv Grindstolpen

Vi har besökt Tyresö för att titta på utvecklingen av Kv. Grindstolpen. Radhusens stomme är rest och lägenhetsdelen på väg upp! Mycket intressant att se och lärorikt att följa projektet på plats.

20170824_142000.jpg
20170824_135847.jpg
IMG_0940.JPG
20170824_141238.jpg
IMG_0928.JPG

Presentation av markanvisningstävling i Uppsala

Den 21 och den 22 mars var vi och presenterade våra förslag för Uppsala kommun för Rosendal Etapp 3. Med oss på presentationen var landskapsarkitekt Shira från Collective Sublime.

Studiebesök i Rosendal Etapp 3

Vi åker till platsen för Rosendal Etapp 3 och känner av området för de två tävlingar som vi har kvalificerat oss för. 

Besök på KLH Österrike

Vi tror att massivträ kan vara ett bra material att bygga bostäder med och försöker därför lära oss så mycket vi kan om materialet. Massivträ (Cross Laminated Timber på engelska) är ett relativt nytt material som består av plankor som limmas ihop till element som kan användas som bärande väggar i hus. Att producera en trästomme är bättre ur en koldixodaspekt då till exempel betong släpper ut stora mängder koldixod. I samband med vår studieresa till Österrike så besökte vi massivträfabriken KLH i där vi lärde oss och såg hur massivträelement tillverkas. Fabriken har precis gjort stora investeringar och har ökat sin kapacitet för att möta marknadens behov av massivträ.

Fotoutställning på kontoret

Vi ställer ut foton i vårt nyligen inredda fikarum. Foton är tagna av alla som sitter i lokalen och skildrar ett vardagligt intryck. 

Bokpresentation

Lars och Ingemar berättar om den kollektivbostadsutredning som gjorts på uppdrag av Boverket.

Studiebesök Norra Djurgårdsstaden

Idag fick vi chansen att se ett projekt i Norra Djurgårdsstaden, kvarteret Trubaduren, som Ingemar Ed jobbat med under tidigare anställning. Våra guider var Andreas Svensson arkitekt från Brunnberg & Forshed, och projektchef Mats Nissling. Som vanligt fanns mycket att lära när man besöker ett hus under produktion. Tack Andreas, Mats och Ingemar för ett fint projekt och ett trevligt studiebesök!

Studiebesök i massivträhus

Denna regniga dag gjorde vi ett studiebeök hemma hos Carina Sule som bor i ett åttavånings massivträhus i Sunbyberg. Vi är här för att lära oss mer om massivträbyggande för kommande projekt i Södra Ladugårdsängen. Husen i Sundbyberg är byggda av Folkhem och ritade av Wingårdhs Arkitekter. Husets stomme är av trä, istället för stål och betong som är vanligast. Fasaden är klädd med cederträspån. Ett jättefint projekt tyckte vi som besökte lägenheten och huset.

Backhans & Hahn deltar i Stockholm Swimrun

I årets Stockholm & Swimrun så deltog Ingemar Ed från Backhans & Hahn Arkitekter. Tanken var att Lars och Marcus även skulle varit med men de fick ställa in pga förkylning. Ingemar gjorde en strålande insats tillsammans med meriterade Ingmarie Nilsson.